Krua Thai: Aziatisch eten in trapgevelwoning.
Het klinkt dan misschien exotisch, Krua Thai, een nieuw restaurant vlakbij de kathedraal, betekent gewoon ‘Thaise keuken’. De democratische prijzen zijn in deze crisistijden mooi meegenomen. Een middeleeuwse trapgevelwonin ingericht met boeddhabeelden en Aziatische ornamenten.
Een atypische combinatie, maar charme heeft het wel. Sinds twee maanden runnen gastvrouw Jeeraporn Kaewphet en kokkin Iamrung Kwanyuen een thais eethuisje met mezzine in de door toeristen platgelopen Pelgrimstraat.

Diep in de buidel moet de gast er niet tasten en de keuze is meer dan ruim. Naast de traditionele voorgerechten (tot 10 euro) stelt het menu de hoofdgerechten (tot 15 euro) voor rond hun centrale ingrediƫnt.

“Veel gasten kennen onze keuken van tijdens hun vakantie. Soms begroeten ze ons met’sawadee’ (‘goeiedag’ in het Thais,red)”, zegt Jeeraporn. “Hoewel onze specialiteit gebakken vis in rode kerrie met kokosmelk en groenten is, geven de meesten toch de voorkeur aan kip.”
Krua Thai biedt ook vegetarische gerechten met tofu aan. “Al is dat niet Thais. Wij eten altijd vlees of vis, tenzij tijdens een tiendaags zuiveringsfeest in september.”

Desserts, en dan eerder de traditionele fruitsla dan de gestoofde Thaise nootjes, gaan er bij de Vlaming wel vlot in. “Iets zoets na het eten behoort ook niet tot onze gewoontes. Wij snoepen de hele dag door”, lacht Jeeraporn.