De Pelgrimstraat in het centrum van de oude stad heeft twee gezichten. Je vindt er gezellige adresjes met een oprechte keuken, maar daartussen liggen er ook een aantal echte toeristenvallen. Gelukkig behoort het nieuwe Krua Thai tot de eerste soort.

De Thaise keuken begint in Antwerpen de Chinese en Japanse collega’s stilaan naar de kroon te steken. Het aantal nieuwe restaurants met een achtergrond uit de populaire toeristische bestemming, is niet meer op één hand te tellen.

De Thai hebben ook heel wat troeven in handen. Hun keuken wordt tot de beste van Zuidoost Azië gerekend, ze zijn onvoorstelbaar gastvrij en ze hebben oog voor stijl. Dat laatste wordt in Krua Thai ─ dat simpelweg Thaise keuken betekent ─ bewezen door de sobere, maar smaakvolle inrichting van het kleine historisch pand.

Met zwart-wit tinten werd een hedendaagse ruimte gecreëerd en de tafels en stoelen zijn eenvoudig maar comfortabel. Bij het binnenkomen word je met een stralende glimlach ontvangen en tijdens de gehele maaltijd kan het personeel het niet nalaten om een aantal keren oprecht te vragen of alles in orde is.
We konden enkel volmondig bevestigen. De menukaart bevat zowat alle Thaise klassiekers en de producten zijn kraakvers. Een gemengd voorgerechtje bevatte een knapperige selectie spring rolls, viskoekjes en een heerlijk ribbetje.
Bij de bestelling van de hoofdgerechten werd er gevraagd of het pikant mocht zijn, en onze Naam Tok Ped (gegrilde eend met limoen en Thaise kruiden) en green curry met rundsvlees werden zoals besteld stevig afgekruid.
In de echte Thaise keuken is dat de normaalste zaak van de wereld, maar indien je smaakpapillen niet al te zeer vertrouwd zijn met uitgesproken smaken, is het zeker aan te raden dit bij het bestellen nederig toe te geven.

Krua Thai vormt in één van de meest typische Antwerpse straatjes een zeer waardige ambassadeur van Thailand.