Krua Thai, wat letterlijk ‘Thaise keuken’ betekent is een van de nieuwe aanwinsten in de Pelgrimstraat. Het historisch pand huisvest nu een intiem, gezellig eethuis met authentieke bediening. Je merkt dat het pand een opfrisbeurt kreeg. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een tafeltje op de eerste verdieping. Daar kunnen welgeteld acht personen tafelen. Omdat de ruimte open is, geeft dit geen claustrofobisch gevoel.

Uit de luidsprekers komt typische Thaise muziek, voor een aangename sfeer. We krijgen de kaart en ik bestel een fles witte huiswijn (€18). Die wordt aan tafel geopend en correct ingeschonken. Hij smaakt aangenaam en fris.
De kaart beschrijft vele gerechten die je in de klassieke Thaise keuken kunt terugvinden, thod man pla (viskoekjes, €7), tom yam goong (vissoep met citroengras, €7,50) of satay kai (gemarineerde satés, €7,50).

De dienster vermeldt dat de gerechten niet te pikant zijn, er is rekening gehouden met de Westerse eetgewoonten. Ik weet, de Thaise keuken wordt soms afgeschilderd als ‘spicy’, maar ik zou het eerder onder de noemer ‘aromatisch en geparfumeerd’ willen plaatsen. De dienster is sympathiek en correct, zij neemt onze bestelling op en komt regelmatig de glazen bijschenken. Al snel krijgen we onze voorgerechten.
Mijn partner heeft een assortiment Thaise lekkernijen besteld (€12). Dat bestaat uit een gebakken ribbetje, vispasteitje, krokant rolletje met groenten, gemarineerde saté met kipfilet, gefrituurde kipfilet in bananenblad en een krokante scampi.
Er worden drie dipsauzen bij geserveerd. Een sojasausje, pindasaus en de klassieke sweet-chilisaus. Alle hapjes smaken prima, de variatie is voldoende.
Ik heb een vermicellisalade met garnalen en koriander besteld (€8). Het bord is mooi gevuld met warme vermicelli, twee grote scampi’s en grof gehakte koriander. Het smaakt heel authentiek. Een gerecht met de ideale zuurtegraad.